Bezienswaardigheden Barcelona

Een vakantie naar Barcelona betekend een vakantie waarin je veel kunt beleven. In Barcelona vind je veel bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn. Op deze pagina vind je een overzicht van de meest populaire bezienswaardigheden van Barcelona.

Camp Nou

Camp Nou is het voetbalstadion van de bekende voetbalclub F.C. Barcelona. Het in 1957 gebouwde stadium is enorm groot met een capaciteit van ruim 118000 plaatsen. Naast het immens grote stadion bevind zich het Barcelona museum. Indien je een rondleiding maakt door het stadion heb je gratis toegang tot het museum. Bekijk in het museum de gewonnen prijzen en unieke beelden van clubheld Johan Cruijf.

Parc GŘell

Dit grote stadpark is erg populair en bevind zich aan de noordkant van de stad Barcelona. Het prak is ontworpen door Gaudi. Het park staat bekend om de mozaiekmotieven van Gaudi en de oude trappen die je nog nooit eerder hebt gezien. In dit park bevind zich ook het Gaudi museum waarin wordt beschreven hoe het park tot stand is gekomen. Achter dit museum bevind zich een prachtige tuin.

Ramblas

De Ramblas is een bekende winkelstraat van Barcelona. Deze straat is bijna twee kilometer lang en ligt in de buurt van Placa de Cataluna. Dit is het bekende monument van Colombus welke je centraal vind in het centrum van Barcelona. Deze straat staat bekend vanwege de straat artiesten en de luxe winkels. Deze straat is een grote bezienswaardigheid waar je absoluut eens geweest moet zijn.

Sagrada Familia

De Sagrada Familia is de beroemde kerk van Antoni Gaudi en wordt gezien als de beroemde kerk van Barcelona. Dit bouwwerk bestaat al sinds 1883 en is nog steeds niet afgebouwd. Als architect was Gaudi tot het jaar 1926 actief met de bouw van deze kerk. De stad Barcelona heeft het doel om in het jaar 2026 de kerk volledig afgebouwd te hebben. De Sagrada Familia is absoluut de meest populaire bezienswaardigheid in Barcelona.

Heuvel van Montju´c

De heuvel van Montju´c is de plek waarin in het jaar 1992 de Olympische Spelen gehouden werd. Deze heuvel staat ook bekend vanwege de wereldtentoonstelling die in het jaar 1929 gehouden werd. Je vind hier onder andere het Olympische stadion en het standbeeld waarin het Olympische vuur ontstoken is. In en rondom deze heuvel is van alles te beleven, bovendien vind je hier diverse restaurants en bars.

Fonteinen van Placa Espanya

Aan de voet van de heuvel van Montju´c bevind zich een plein met fonteinen. In het hoogseizoen wordt er elke avond een fontein show gehouden. Het is een groot spektakel met allerlei lichten en muziek. De fonteinen van Plaša dĺEspanya zijn erg in trek bij het toerisme. De fonteinen komen uit het jaar 1929 en zijn voor de Olympische Spelen van 1992 volledig gerestaureerd.

Picasso museum

EÚn van de musea over de bekende kunstenaar Picasso bevind zich in Barcelona. Het Picasso musea is gelegen aan de Carrer de Montcada. Het museum hangt vol met kunst van Picasso. Als je houdt van een kunst is dit museum absoluut een must bij een bezoek aan Barcelona. Pablo Picasso overleed in het jaar 1973.


Casa Battlo

Casa Battlˇ is een bouwerk dat ontworpen is door de bekende ontwerpen Antoni Gaudi. Het bouwerk is wereldberoemd geworden en behoort tot de populairste bezienswaardigheden van Barcelona. Het is gelegen aan de Passeig de Gracia. Gaudi ontworp dit bouwerk voor een textielondernemer uit Barcelonba. Het bouwerk kun je herkennen aan de prachtige rechte stijl wat kenmerkend is aan dit bouwwerk.

Barri Gotic

Barri G˛tic is een bekende wijk van Barcelona. Deze wijk ligt nabij de bekende winkelstraat. De Ramblas en is erg populair onder het toerisme en bestaat uit veel smalle straatjes. In deze wijk vind je diverse eetgelegenheden en leuke gezellige winkeltjes. Centraal in deze wijk bevind zich een groot kathedraal. Altijd gezellig in deze wijk zijn de vele uitgaansgelegenheden. Barri G˛tic wordt ook wel de uitgaanswijk van Barcelona genoemd.

Actueel weer in Barcelona

Top 5 reisaanbieders Barcelona

Advertentie

Verdere vakantietips