Informatie Barcelona

Een vakantie naar een ander land brengt vaak verassingen met zich mee. Het is daarom verstandig om van te voren informatie te zoeken over je vakantiebestemming. Om deze redenen hebben wij speciaal voor jou op deze pagina de belangrijkste feiten over Barcelona beschreven.

Tijdsverschil

Tussen Nederland en Spanje zit geen tijdsverschil. In Spanje wordt net als in Nederland zowel de zomer als de winter tijd gehanteerd.

Taal

De officiele spreektaal in Barcelona is Spaans. In Barcelona kunnen de meeste mensen goed Engels en soms een woordje Duits. Op veel plaatsen wordt ook Catalaans gesproken en geschreven. Dit is een dialect dat in de regio van Barcelona veel gebruikt wordt.

Reisdocumenten

Wanneer je op vakantie naar Barcelona wil dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een identiteitskaart. Hiermee heb je voor onbepaalde tijd toegang tot het land. Spanje behoort tot de Europase Unie, om deze redenen is het niet nodig om een visum aan te vragen.

Valuta

Net als in Nederland is ook in Spanje de euro het officiele betaaldmiddel. Je hoeft dus geen geld te wisselen alvorens je op vakantie gaat naar Barcelona.

Betaalautomaten

In het centrum van Barcelona bevinden zich een groot aantal pintautomaten. Bij deze pinautomaten kun je met elke wereldpas geldt pinnen. Let er wel op dat je over een wereldpas beschikt enkel hiermee kun je in Barcelona geld pinnen.

Electriciteit

In Barcelona heeft een 220 volts elektriciteitsnetwerk. Je hebt geen verloopstekkers nodig om je Nederlandse apparatuur te gebruiken.

Drinkwater

Het water in Barcelona is van goede kwaliteit maar niet drinkbaar. In elke supermarkt kun je voor een relatief lage prijs flessen bronwater kopen. Wees verstandig en drink dus geen water uit de kraan, veel mensen krijgen hiervan maagklachten.

Vaccinaties

Voor een vakantie naar Spanje hoeven geen vaccinaties gedaan te worden. Houdt voor de zekerheid de website van de GGD voor vertrek in de gaten.

Vluchttijd

De vluchttijd naar Barcelona bedraagt ongeveer twee en een half uur. De reisafstand vanaf Amsterdam is ruim 1200 kilometer. De terugvlucht is vaak een kwartier korter met een duur van twee uur en een kwartier.

Fooien

In Barcelona is het gebruikelijk om een fooi te geven in restaurants en discotheken. Gemiddeld wordt er in Barcelona twintig procent voor gegeven. In elk restaurant vind je bij de kassa een tip box waarin je fooi kunt geven.

Post

Het versturen van post naar Nederland duurt ongeveer vijf werkdagen. Op veel plekken in Barcelona vind je kleine postkantoren en brievenbussen voor het versturen van post. De verzendkosten voor een briefkaart vanaf Spanje bedraagt ongeveer tachtig cent.

Internet

In Barcelona zijn diverse internet cafes waar je kunt internetten. Net als in Nederland heeft Spanje een relatief goed snel internet netwerk.

Prijsniveau

De prijzen in Barcelona liggen relatief hoog vergeleken met Nederland. Als je uit eten wilt ben je in het cewntrum van Barcelona erg veel geld kwijt.

Actueel weer in Barcelona

Top 5 reisaanbieders Barcelona

Advertentie

Verdere vakantietips